Rregullat e shtëpisë

Mirë se vini në Albatros Resort!

Për qëndrimin tuaj të rehatshmëm, ju lutem përmbahuni nga të dhënat e mëposhtme:

Pritje

Orari: 00.00 – 24.00
Për të gjitha pyetjet dhe ndihmë ju lutem kontaktoni.

Check-in dhe check-out

Ora vlerësuar të check-in është pas 14,00 orë, ju lutem, përbëjnë 12.00. Nëse qëndroni deri në 18.00 do të ngarkohet 25% të cmimit. Mysafir ështëi detyruar të lej kartën e indetitetit ose pasaportë në hotel. Dokumentet do të kthehen pas checking out.

Ligji Hotelit

Faturën e hotelit mund të paguhet nga kartat e kreditit ose të holla. Në rastin e një qëndrimi më të gjatë, ju lutem qartë llogarinë tuaj në çdo shtatë ditë. Mysafirët me zonat jashtë Malit të Zi, faturat e hotelit janë vendosur paraprakisht.

Credit Cards

Ne pranojmë kartat e kreditit në vijim: MasterCard, Maestro, Visa.

Shprehin check-out

Do të ju pëlqen të keni një ligj të gatshme para se të nisej në hotel, ju lutem kontaktoni me tavolinë e shërbimit që do të jenë të lumtur për të siguruar në kërkesë. Për të shmangur duke pritur, ju mund të vendosen faturën ditë para nisjes.

Rezervime hoteli

Strehim libër mund të telefononi, e-mail reservations@albatros-hotels.com ose direkt në faqen e internetit të hotelit www.albatros-hotels.com.
Jeni duke planifikuar për të qëndruar në hotelin tonë? Ne do të jenë të lumtur për të librit.
Ju lutemi të kontaktoni tavolinë shërbimit.

Nga dhoma

Kur ju largoheni nga dhoma, mbyllni dritaret dhe dyert dhe të kthehet jashtë të gjithë konsumatorët elektrike. Dërgo kyç në pritje.

Humbur / gjetur

Në nisjes, sigurohuni që ju keni harruar. Për sendet e humbura dhe të gjetura, ju lutem kontaktoni pritjes.
Sendet e humbura do të dërgohet në adresën tuaj në kërkesë vetëm. Mbajtja e zgjat një vit, pasi që ne përputhje me rregulloret.

Restorant

Restoranti është i hapur 7:00-23:00 orë.

Mëngjesi: 7:00-10:00
Bordi Dreka: 12:00-14:00
Bordi Darka: 19:00-21:00

Me një mëngjes të pasur shuplakë shtëpisë,, restoranti ofron nje menu la carte me një përzgjedhje të gjerë të brendshme dhe të ngrënies, internacijonalnih të ndryshme dhe ofrojnë pije jo-alkoolike dhe alkoolike dhe lista e verës.

Ju lutem, nuk ka sasinë e ushqimit nga restoranti.

Konsum dhe të hahet ushqim tuaj dhe pije dhe të ofrimit të rendit nga jashtë nuk janë të lejuara për arsye sanitare.

Në rastin e udhëtimeve apo nisjen e hershme, pritjen dhe për një vakt ushqim otakažite thatë (kuti drekë) deri 20.00 pm ditë më parë.

Nëse e dëshiruar, për konsum në restorant ne llogari tretiti direkt në dhomën tuaj.

Ju lutemi nënshkruani llogaritë personale për të gjitha llojet e shërbimeve hoteliere.

Cafeterija

Restoranti është i vendosur në cafeterija hotel, vend i këndshëm i biznesit dhe miqësore takime. Zgjidhni diçka nga gamë të gjerë të pijeve dhe pije kafe.

Room Service

Shërbimi në dhomë është në dispozicion gjatë qëndrimit tuaj. Të ketë mëngjes dhe darkë dhe pije nga Cafeterije, ju lutem telefononi shërbimit të klientit tavolinë.

Parking

Guests mund të përdorni parkim të lirë e hotelit. Hotel nuk është përgjegjës për çfarëdo dëmi të mundshëm ndaj automjetit në parkingun.

Ndalimi i pirjes së duhanit

Konsumi i cigareve është e ndaluar në të gjitha fushat publike, si dhe në dhomën e hotelit .. Guests janë duhanpirës për të marrë kujdesin e sigurinë e mysafirët e hotelit të tjera.

Sherbime Biznesi

Takime, bankete

Hoteli ka dhoma konferencë për tridhjetë njerëz.
Ju lutem kontaktoni me tavolinë e shërbimit për të siguruar ju me të gjithë informacionin e nevojshëm.

Internet

Qasje në internet pa tel është i mbuluar nga hollin e hotelit. Kompjuter për mysafirët e hotelit Predvor, dhe është në dispozicion për një tarifë.

Telefon

Linijom.Upute oprtemljena çdo SOBO e telefonit në përdorimin e mund të gjenden në aplikim. Hoteli ka një sistem plotësisht automatike për regjistrimin e telefonatave dhe të faturimit.
Për linjë të prodhimit, dial 9, pastaj numrin që dëshironi të telefononi.
Për informacione të mëtejshme, ju lutem kontaktoni tavolinë ose shërbimit udhëzimet rendit në përdorimin e telefonit.

Televizor

Hotel Albatros ka një sistem TV satelit. Në TV tuaj, të zgjedhur nga programet tona televizive.

Fax., Copy, Print. Hetoj

Për të dërgoni dhe të merrni mesazhe nëpërmjet fax machines, fotokopjues, shtypje ose skanim dokumente, ju lutem kontaktoni pritjes.

Postë

Për më shumë informacion në lidhje me dërgesat hyrëse dhe dalëse, ju lutem kontaktoni pritjes.

Nderuar klient, mirësi:

A nuk e bëjnë një zhurmë në korridoret, Privacy respekt, ditën dhe natën pjesa tjetër e mysafirët e hotelit të tjera.
A nuk është caktuar zonave publike hotel të veshur të papërshtatshme.

Dërgo vlerë tuaj në sigurt në pritje. Hotel nuk është përgjegjës për të holla dhe
ostavjene e dhomës.

Mos përdorni një pajisje elektrike ose të tjera në dhomë.

Asnjëherë mos pini duhan në shtrat.
Turn off ujë, fik dritat kur largohen konsumatorin mbetur nga dhoma.

Dështimi perceptuar, çdo defekte teknike dhe dëme, raportojnë atë menjëherë faturat recepciji.Lično shenjë për shërbime të konsumuara

Get mysafirët tuaj në restorant hotel apo cafeteriji. Persona nuk e regjistruara nuk janë të lejuara në dhomë.

Përfitime shtesë për kërkesën tuaj

Në qoftë se ju doni një ekstra linens, peshqir, tharëse flokësh, varëse rrobash shtesë.
Ju lutem kontaktoni pritjes.

Larje dhe shërbim hekurosje

Në qoftë se ju përdorni këtë shërbim, kjo është e mjaftueshme për të vënë në qese lavanderi me kusht dhe të lënë atë në shtrat në dhomë. Rrobat tuaja do të kthehen brenda një dite. Larje, tharje dhe hekurosje lavanderi në dhomë nuk është e lejuar. Lista e çmimeve është e bashkangjitur në rregullat e shtëpisë.
Zgjim

Wake-up shërbimi ju lutem kontaktoni pritjes.

Ndihma mjekësore

A keni nevojë të kontaktoni pritje mjekut tuaj.

Ambulancë

Situata emergjente, kontaktoni tavolinë para menjëherë.

Taksi

Për shërbimin ose numrin e telefonit Taxi shërbimi, ju lutem kontaktoni pritjes.

Pets

Në hotel janë kafshët e lejuara.

“Ju lutem, mos e mërzit!”

Unë nuk dua që ju të jenë të shqetësuar gjatë qëndrimit të tyre në dhomë, ju lutem vini re István në derë.

Ankesa libër

Libri i ankesave në pritje.

Ankesat – Sugjerime

Të nderuar të ftuar, në qoftë se për ndonjë arsye ju nuk jeni të kënaqur me shërbimin tonë, ose të ketë një sugjerim, kontaktoni shërbimin tonë të konsumatorëve:
e-mail: reservations@albatros-hotels.com

Libri i të ftuarve

Ju jeni të kënaqur me shërbimin tonë?
Ju lutemi të ndajnë me ne përshtypjet e banimit, për kënaqësinë e stafit dhe menaxhimin e hotelit.
Libri i ftuar në pritje.

Kënaqësinë e klientit sondazh

Kënaqësinë e hotelit mysafir Studimi, plotësoni dhe të lënë në dhomë, apo sugjerojnë, të mbushur atë në pritje, për aq kohë sa ju prisni për llogarinë tuaj.
Kënaqësinë mysafir është kriter themelor për sukses, dhe dëshirat tuaja janë udhëzimet tona në krijimin e politikave të biznesit.
Frank sugjerime, komente dhe sugjerime të pranuara në mirëbesim në përmirësimin e shërbimeve tona.
Ju lutemi të kapur një moment për të shqyrtuar shërbimet tona.

Dëme

Shkatërrimi dhe heqjen e inventarit nga dhoma hoteli. Për dëmin me dashje ose pa dashje në inventarin e hotelit do të jetë i ngarkuar kundër mysafir llogari.

Siguri

Pas largimit nga salla, ju lutem, dhomë të mbyllur, dhe çelësi për të lënë pritje.

Humbja e dhoma hoteli kyçe, ju lutem raportoni atë menjëherë në pritje.

Hoteli është ndaluar hyrja substancat e ndezshme dhe eksplozive, objekte të pakëndshme dhe erë të fortë dhe pajisje elektrike që nuk kanë leje të hotelit.

Ne apel për përdorimin racional të energjisë (çezmat e mbylljes, ndriçim nga zjarri dhe pajisje të tjera elektrike)

UDHËZIME NË RAST OPASTNISTI

Hotel Albatros është subjekt për standardet strikte dhe të lartë.
Korrektësinë e pajisjeve teknike dhe inspektimit pergledi mjara zbatimin e mbrojtjes nga zjarri janë botuar rregullisht.
Vëmendje dhe vigjilencë mysafirët e hotelit janë shumë të rëndësishme për të siguruar sigurinë e madhe të mundshme për të gjithë ata që janë në hotel.

Zjarr

Nëse vëreni një zjarr, menjëherë telefononi pritje Departamenti në numrin 0
Para se të shkoni për të fjetur ose duke e lënë dhomë, fikni të gjitha trupin rasvetna. Nëse keni ndonjë dyshim saktësinë e disa nga pajisjet elektrike, njofton tavolinë para që do të dërgojë specialistë për të shqyrtuar pajisjen.
Asnjëherë mos të përpiqet për të rregulluar diçka!
Asnjëherë mos pini duhan në shtrat!

Largim

Rrugët e shpëtojnë dhe daljet e emergjencës janë të shënuara qartë për secilën faqosje kati postuar në dhomën e mëparshme. Dhe mos harroni të shikojnë rrugën dhe dalje treguar për dhomën tuaj në rast
evakuimi dhe, nëse është e nevojshme, të shkojnë në shkallët më të afërt zjarrit treguar në plan.

Në rast të evakuimit, ndiqni me kujdes udhëzimet që do t’i jepet personit përgjegjës.

Në rast urgjence, është e ndaluar të përdorë ashensorin, sepse ajo pastaj u ndal.
Rrugët evakuim duhet të jetë gjithmonë i pastër dhe të lirë të objekteve që mund të pengojnë rrjedhën e evakuimit.
Ju lutem informoni në pritjen e departamentit, theksohet artikujt që mund të ndërhyjnë me evakuimin dhe daljet e emergjencës bllok.

Duhan

Nëse vëreni tym, të jenë të vetëdijshëm për rrezikun e mbytjes ose helmimit. , Hundë gojën dhe sytë, për të mbrojtur shami lagur ose peshqir. Duck me arratisjes nëpërmjet korridoreve të mbushur me tym, sepse dendësia tymi është më i ulët në tokë.

Daljet bllokuara

Në rast se një zjarr shpëtojnë derë që çon nga dhoma juaj është bllokuar, të shkojnë prapa në dhomën tuaj dhe thith objekte të ndezshme. Ngjyhet peshqir dhe fletë, paneli dera dhe shfryn ajër. Duke telefonuar numrin 0 pritje Albumi ku jeni. Vendosen në pozitë më të ulët dhe të mbajë një leckë të lagur mbi fytyrën e tij.

Alarm zjarri

Në reklamat, zjarri alarm, i kushtoj vëmendje të udhëzimeve personi përgjegjës. Nëse është e nevojshme, nuk panik jashtë ndërtesës. Pas largimit të ndërtesës, nuk do të ndërhyjë me personelin e shërbimit profesional në detyrë.

Siguria e sendeve personale

Cash, me vlerë ose dokumente të largohen nga hoteli të sigurt në pritje. Hotel nuk është përgjegjës për vlerë mbetur në dhomë. Bagazheve dhe veshje sende nuk lënë pambikëqyrur. Kurrë mos e lë vlerë pambikëqyrur, dokumente ose çelësat në një xhep pallto në një restorant apo hotel cafeteriji.

Informacione Siguria

Ju lutemi bllokohet dhomë dy herë, çdo kohë që ju jeni në dhomë. Është e lejuar për të marrë vizita në restorant, cafeteriji ose në holl në departamentin e pritjes. Raportojnë çdo persona të dyshimtë apo objekte. Nëse ju humbni çelësin, të njoftojë menjëherë pritje departamentit.
Tension elektrik

Dhomat janë të pajisura me priza 220V.

Dhoma nuk është e lejuar të përdorin hekur dhe kuzhinier ..

Gjatë pjesës tjetër të natës

Nga 23:00-07:00 gjatë pjesës tjetër të natës. Ju lutem, mos krijojnë zhurmë dhe të kujdeset për rregullat shtëpi, hotel, paqe dhe të qetë.

Faleminderit për besimin tuaj dhe ju uroj një qëndrim të këndshëm!

Menaxhimi Hotelit